"Djurprat"

 

Start
Aktuellt
Om oss
KAN SJÄLV
"Djurprat"
Kurser
Referenser
Media
Tikar
Hanar
Valpar
Planerad kull
Tidigare kullar
Kennelträffar
Katter
Minnen
Länkar
Hantverk
Bröllop
Gästbok
Kontakt Ulrikas blogg

OBS! Se längre ner på denna sida hur man bokar en djurkommunikation!

"Djurprat" - men vad är då det? Min första direkta erfarenhet av djurkommunikation som jag kan komma ihåg var när vi anlitade en djurkommunikatör till den hund vi hade för ca 15 år sedan - mycket intressant! Jag hade sedan kontakt med denna duktiga tjej under ett antal år och anlitade henne till flera djur. Jag har också läst flera böcker i ämnet och även anlitat ytterligare en djurkommunikatör. Jag tänkte gå en utbildning för kanske ca 15 år sedan redan, men då kom inte denna kommunikatör och hade några fler kurser i närheten vad jag vet, men jag var på en av hennes föreläsningar i Sverige och köpte ett band att lyssna på. I början av 2000-talet gick jag och maken en utbildning i djurkommunikation i tre dagar. Efter det så vågade jag mig på att kommunicera med några djur, men endast ett fåtal, jag kände mig så osäker... Men detta fanns hos mig, låg och grodde, jag funderade och önskade att jag skulle hitta en utbildning till som kanske skulle få mig att våga mer. Plötsligt en dag så ser jag en annons i tidningen - ja, ÄNTLIGEN, nu är det dags! En fyra dagar lång utbildning där man kunde bli Certifierad Djurkommunikatör! Men skulle jag klara det? Alla kan, klart du kan! sade min härliga lärare. Vi var en bra grupp och hade en bra lärare, utbildningen var jättebra och självförtroendet växte. I fyra intensiva dagar fick vi öva och öva, fick verktyg till att utöva detta spännande, tips och råd och många djur att öva på - och få feedback av ägarna. Allt från katter och hundar till tuppar och kor, bara att välja.

Ja men vad ÄR det då, egentligen? Bilden ovan illustrerar ett sätt att kommunicera som de flesta känner igen, "djurkommunikation" i den bemärkelse jag pratar om den nu är på ett djupare plan skulle jag vilja säga, det handlar om telepati. Men vi pratar med djuren via telepati vare sig vi vill eller inte, för när vi använder talat språk så skickar vi samtidigt en bild till djuret (fungerar på samma sätt mellan t ex människor). Det är en tvåvägskommunikation helt på djurens villkor. De förmedlar saker till mig och jag kan förmedla saker till dem. Jag får mestadels i form av ord och bilder där djuret visar sig i olika situationer samt att det förmedlar känslor, men känner även vissa saker i min kropp, t ex om de har ont i magen kan jag känna det i min egen mage. Jag kan ställa frågor till djuret och förmedla saker från ägaren. Jag kan försöka vara till hjälp vid problemlösning och när det handlar om bortsprungna djur, och kommunicerar även med djur som gått över på Andra sidan. Man kan anlita mig för i princip vilka problem som helst, men även om man "bara" är nyfiken på vad djuret vill förmedla. Viktigt är att säga att jag naturligtvis aldrig är istället för en veterinär, och att jag aldrig kan ge några garantier.

Det går att kommunicera med alla djur bara de vill, och även med växter fast jag aldrig provat - inte ännu i alla fall... Jag har gjort tusentals kommunikationer med många olika arter, främst hund, häst och katt men även med tupp, ko, kanin, leguan och höna m fl. Jag har också hållit ett antal föreläsningar, seminarium och workshops. Jag har också deltagit på Husdjursdagen i Alsen flera gånger och där berättat om djurkommunikation, och blev även inbjuden att prata om djurkommunikation på Djurens Dag i Östersund vid något tillfälle. Ett flertal artiklar är utgivna (som andra skrivit). TV4 Östersund har gjort ett reportage om mig, och jag har blivit intervjuad av både Radio Jämtland och Radio Krokom. Se gärna under fliken "Media". Under 2012, 2013 och 2014 har jag haft många distanskurser i djurkommunikation, och intresset är stort. Jag har också hållit en kurs "live" på HundKUL i Östersund 2013, och en till i Trångsviken i oktober 2013. Planerade kurser 2016, se under "Kurser". Livekurser håller jag endast i närheten av där jag bor i nuläget. Se gärna under "Referenser" vad några av mina kursare o kunder tyckt om kursen och/eller kommunikationen.

Jag kommunicerar mestadels på distans, via foto - eftersom det handlar om telepati så spelar avståndet mellan mig och djuret ingen roll, vilket ger mig möjlighet att kommunicera med djur över hela världen. Viktigt att tillägga är att jag alltid måste ha ägarens medgivande innan jag kommunicerar med ett djur och att när jag använder "ett fall" till t ex en föreläsning så har jag fått ok från ägaren och det är anonymt.

Jag har hittills varit så lyckligt lottat att jag har haft kö allt sedan jag var klar med min senaste utbildning, så det kan vara lite väntetid innan jag hinner med just ditt djur, men är du intresserad är det bara att maila, det är mycket intressant och en fin gåva att ge sitt djur chansen att få förmedla sig på sina villkor! Naturligtvis har akuta djur, eller de som det av olika anledningar är mer bråttom med, förtur. För personer under 18 år krävs målsmans medgivande för att boka. Bokning via mail: ulrika@kansjalv.net

JULLEDIGT 23/12 - 7/1!

 

Priser från 1/1 2015:

Bortsprungna/försvunna djur (tar ej på mig stulna djur, det är polisjobb): kommunikation + användande av pendel: 200 kr/djur

Kommunikation alla övriga djur (levande o avlidna): 250 kr/samtal

Priser från 1/1 2018:

Bortsprungna/försvunna djur (tar ej på mig stulna djur, det är polisjobb): kommunikation + användande av pendel: 200 kr/djur

Kommunikation alla övriga djur (levande o avlidna): 300 kr/samtal

 

Bokning

 Du ska vara minst 18 år för att boka. För bokning av försvunna djur maila till ulrika@kansjalv.net:

* djurets namn

* djurets ålder

* enskilt foto på djuret (huvud- eller helkroppsbild spelar ingen roll, men maila inget collage av bilder tack)

* när djuret försvann

* adressen som djuret försvann ifrån

* hemadressen till ägaren för korrekt fakturering

* om ägaren vill fråga/förmedla max ca 5 saker kortfattat o helst utan ordet inte (som de har svårt att förstå) till djuret via mig (saker som rör försvinnandet) så går det bra, maila det med isåfall.

Jag kommunicerar med djuret + använder pendel när det gäller försvunna djur. Försöker få fram var djuret kan vara, försöker få det att gå till önskad plats om det känns möjligt, försöker få fram så mycket som möjligt kring situationen mm. Mailar sen det jag uppfattat + en faktura på 200 kr. Har även swish, men behöver hemadressen oavsett för korrekt fakturering. Försvunna djur får förtur.

 

Du ska vara minst 18 år för att boka. För bokning av levande djur som är hemma maila till ulrika@kansjalv.net

* djurets namn

* djurets ålder

* hur länge du haft djuret

* om problem finns, hur länge det pågått

* enskilt foto på djuret (äldre foto går bra, spelar ingen roll om det är huvudbild eller helkropps, men inga bildcollage)

* ägarens hemadress för korrekt fakturering

* om ägaren vill fråga/förmedla max ca 5 saker kortfattat o helst utan ordet inte (som de har svårt att förstå) till djuret via mig så går det bra, maila det med isåfall.

Jag låter också djuret berätta fritt samt ställer lite allmänna frågor. Berätta inte onödigt mycket om djuret innan, men om det är saker som det önskas få veta mer om så kan det vara troligare att få svar om man frågar om det. Jag mailar sen samtalet + en faktura på 250 kr. Har även swish, men behöver oavsett din hemadress för korrekt fakturering. Skriv om det brådskar, för de djuren har en egen kö som ger förtur - försöker hinna dem inom någon dag/några veckor, beroende på hur bråttom det är.

 

Du ska vara minst 18 år för att boka. För bokning av avlidna djur maila till ulrika@kansjalv.net:

OBS! Pga mycket lång kö så kan jag bara ta på mig kommunikationer med avlidna djur i mån av tid.

* djurets namn

* djurets ålder

* enskilt foto på djuret (huvud- eller helkroppsfoto spelar ingen roll, men inga bildcollage tack)

* datum när djuret avled

* ägarens hemadress för korrekt fakturering

* ägaren får fråga/förmedla max ca 5 saker kortfattat o helst utan ordet inte (som djuret kan ha svårt att förstå) till djuret via mig, maila det med isåfall

Jag låter också djuret berätta fritt + ställer lite allmänna frågor. Jag kommunicerar inte med avlidna djur förrän det har gått minst några veckor sedan de avled, så de hinner vänja sig vid sin nya situation. Jag mailar sen samtalet + en faktura på 250 kr. Har även swish. Avlidna djur kommunicerar jag med endast en gång, som ett avslut för djur och ägare. Avlidna djur kan inte få förtur.

Mail: ulrika@kansjalv.net

Exempel på hur en kommunikation kan gå till, utlagda med ägarens tillstånd och kommentarer:

Protokoll Bolt (bortsprungen)
Protokoll Cassie (bortsprungen)
Protokoll Molly
Protokoll Pyla

Protokoll Sigge

OBS! LÅNG VÄNTETID NU! MAILA mig om du vill boka, tar inga telefonsamtal, vänligen respektera.

Brådskande djur försöker jag hinna inom de närmaste dagarna, för övriga djur kan det dröja allt mellan några veckor till flera månader. Väntetiden beror mycket på hur många akuta djur jag får in utöver min vanliga kö. För bokning maila: ulrika@kansjalv.net

Sluten fb-grupp om djurprat: https://www.facebook.com/groups/743887032395246/

Fb-sida om djurprat: https://www.facebook.com/djurprat