"Djurprat"

 

Start
Aktuellt
Om oss
KAN SJÄLV
"Djurprat"
Kurser
Referenser
Media
Planerad kull
Tidigare kullar
Kennelträffar
Minnen
Länkar
Hantverk
Bröllop
Gästbok
Kontakt Ulrikas blogg

 

 

OBS! Se längre ner på denna sida hur man bokar en djurkommunikation! Jag kan behöva säga nej till en del bokningar - tar inte emot bokningar av avlidna djur, och gällande försvunna djur tar jag endast emot en bokning/djur och då bara av djur som inte varit borta längre än ca 3 månader - detta pga att så många söker min hjälp.

 

Annat tips gällande försvunna djur, sök med ID-hund: http://www.idhund.se/sok_id_hund.asp

 

"Djurprat" - men vad är då det? Min första direkta erfarenhet av djurkommunikation som jag kan komma ihåg var när vi anlitade en djurkommunikatör till den hund vi hade för ca 15 år sedan - mycket intressant! Jag hade sedan kontakt med denna duktiga tjej under ett antal år och anlitade henne till flera djur. Jag har också läst flera böcker i ämnet och även anlitat ytterligare en djurkommunikatör. Jag tänkte gå en utbildning för kanske ca 15 år sedan redan, men då kom inte denna kommunikatör och hade några fler kurser i närheten vad jag vet, men jag var på en av hennes föreläsningar i Sverige och köpte ett band att lyssna på. I början av 2000-talet gick jag och maken en utbildning i djurkommunikation i tre dagar. Efter det så vågade jag mig på att kommunicera med några djur, men endast ett fåtal, jag kände mig så osäker... Men detta fanns hos mig, låg och grodde, jag funderade och önskade att jag skulle hitta en utbildning till som kanske skulle få mig att våga mer. Plötsligt en dag så ser jag en annons i tidningen - ja, ÄNTLIGEN, nu är det dags! En fyra dagar lång utbildning där man kunde bli Certifierad Djurkommunikatör! Men skulle jag klara det? Alla kan, klart du kan! sade min härliga lärare. Vi var en bra grupp och hade en bra lärare, utbildningen var jättebra och självförtroendet växte. I fyra intensiva dagar fick vi öva och öva, fick verktyg till att utöva detta spännande, tips och råd och många djur att öva på - och få feedback av ägarna. Allt från katter och hundar till tuppar och kor, bara att välja.

Ja men vad ÄR det då, egentligen? Djurkommunikation i den bemärkelse jag pratar om nu är på ett djupare plan skulle jag vilja säga, det handlar om telepati. Men vi pratar med djuren via telepati vare sig vi vill eller inte, för när vi använder talat språk så skickar vi samtidigt en bild till djuret (fungerar på samma sätt mellan t ex människor). Det är en tvåvägskommunikation helt på djurens villkor. De förmedlar saker till mig och jag kan förmedla saker till dem. Jag får mestadels i form av ord och bilder där djuret visar sig i olika situationer samt att det förmedlar känslor, men känner även vissa saker i min kropp, t ex om de har ont i magen kan jag känna det i min egen mage. Jag kan ställa frågor till djuret och förmedla saker från ägaren. Jag kan försöka vara till hjälp vid problemlösning, och jag jobbar även med försvunna djur (då jag även använder pendel för att försöka få fram vart djuret är). Man kan anlita mig för i princip vilka problem som helst, men även om man "bara" är nyfiken på vad djuret vill förmedla. Viktigt är att säga att jag naturligtvis aldrig är istället för en veterinär, och att jag aldrig kan ge några garantier.

Det går att kommunicera med alla djur bara de vill, och även med växter fast jag aldrig provat - inte ännu i alla fall... Jag har gjort tusentals kommunikationer med många olika arter, främst hund, häst och katt men även med tupp, ko, kanin, leguan och höna m fl. Jag har också hållit ett antal föreläsningar, seminarium och workshops. Jag har också deltagit på Husdjursdagen i Alsen flera gånger och där berättat om djurkommunikation, och blev även inbjuden att prata om djurkommunikation på Djurens Dag i Östersund vid något tillfälle. Ett flertal artiklar är utgivna (som andra skrivit). TV4 Östersund har gjort ett reportage om mig, och jag har blivit intervjuad av både Radio Jämtland och Radio Krokom. Se gärna under fliken "Media". Under 2012, 2013 och 2014 har jag haft många distanskurser i djurkommunikation, och intresset är stort. Jag har också hållit en kurs "live" på HundKUL i Östersund 2013, och en till i Trångsviken i oktober 2013. Planerade kurser 2016, se under "Kurser". Livekurser håller jag endast i närheten av där jag bor i nuläget. Se gärna under "Referenser" vad några av mina kursare o kunder tyckt om kursen och/eller kommunikationen.

Jag kommunicerar mestadels på distans, via foto - eftersom det handlar om telepati så spelar avståndet mellan mig och djuret ingen roll, vilket ger mig möjlighet att kommunicera med djur över hela världen. Viktigt att tillägga är att jag alltid måste ha ägarens medgivande innan jag kommunicerar med ett djur och att när jag använder "ett fall" till t ex en föreläsning så har jag fått ok från ägaren och det är anonymt.

Jag har hittills varit så lyckligt lottat att jag har haft kö allt sedan jag var klar med min senaste utbildning, så det kan vara lite väntetid innan jag hinner med just ditt djur, men är du intresserad är det bara att maila, det är mycket intressant och en fin gåva att ge sitt djur chansen att få förmedla sig på sina villkor! Naturligtvis har akuta djur, eller de som det av olika anledningar är mer bråttom med, förtur. För personer under 18 år krävs målsmans medgivande för att boka. Bokning via mail: ulrika@kansjalv.net

* Fullbokad v. 29 gällande djurkommunikationer, men går att maila en bokning när som helst, så gör jag kommunikationen längre fram - se info nedan.

Priser 2024:

* Bortsprungna/försvunna djur (tar ej på mig stulna djur, det är polisjobb): kommunikation + användande av pendel: 300 kr/djur för ett försök. Tar enbart på mig ett försök/försvunnet djur (undantag kan ges om utrymme finns), och enbart med djur som inte varit borta längre än 3 månader.

* Kommunikation med djur som är hemma: 400 kr/samtal

* Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till jobb som känns fel för mig av någon anledning.

 

Bokning försvunna djur:

 Du ska vara minst 18 år för att boka, och jag måste ha ok från djurets ägare om det inte är ägaren själv som bokar. För bokning av försvunna djur maila till ulrika@kansjalv.net:

* djurets namn

* djurets ålder

* enskilt foto på djuret (Huvud- eller helkroppsbild eller äldre foto spelar ingen roll, men inga bildcollage och inga andra djur eller människor på fotot.)

* när djuret försvann

* fullständig adress som djuret försvann ifrån (som går att hitta på karta)

* hemadressen till ägaren för korrekt fakturering

* om ägaren vill fråga/förmedla max ca 5 saker kortfattat o helst utan ordet inte (som de har svårt att förstå) till djuret via mig (saker som rör försvinnandet) så går det bra, maila det med i så fall.

Jag kommunicerar med djuret + använder pendel när det gäller försvunna djur. Försöker få fram var djuret kan vara, försöker få det att gå till önskad plats om det känns möjligt, försöker få fram så mycket som möjligt kring situationen mm. Mailar sen det jag uppfattat + en faktura på 300 kr. Har även swish, men behöver hemadressen oavsett för korrekt fakturering. Försvunna djur får förtur.

OBS! Kolla din skräppost, ibland hamnar mina mail där.

OBS! Gällande försvunna djur gör jag endast ett försök per djur (undantag kan göras om tid finns, funkar lika och är samma pris). Jobbar bara med djur som varit borta max ca 3 månader - detta pga att så många söker min hjälp.

 

Bokning av djur som är hemma:

Du ska vara minst 18 år för att boka. För bokning av levande djur som är hemma maila till ulrika@kansjalv.net

* djurets namn

* djurets ålder

* hur länge du haft djuret

* om problem finns, hur länge det pågått

* enskilt foto på djuret (Huvud- eller helkroppsbild eller äldre foto spelar ingen roll, men inga bildcollage och inga andra djur eller människor på fotot.)

* ägarens hemadress för korrekt fakturering

* om ägaren vill fråga/förmedla max ca 5 saker kortfattat o helst utan ordet inte (som de har svårt att förstå) till djuret via mig så går det bra, maila det med i så fall.

Jag låter också djuret berätta fritt samt ställer lite allmänna frågor. Berätta inte onödigt mycket om djuret innan, men om det är saker som det önskas få veta mer om så kan det vara troligare att få svar om man frågar om det. Jag mailar sen samtalet + en faktura på 400 kr. Har även swish, men behöver oavsett din hemadress för korrekt fakturering. Skriv om det brådskar, för de djuren får förtur - försöker hinna dem inom någon dag/några veckor, beroende på hur bråttom det är.

OBS! Kolla din skräppost, ibland hamnar mina mail där.

 

OBS! Tar inte emot bokningar för avlidna djur.

 

Exempel på hur en kommunikation kan gå till, utlagda med ägarens tillstånd och kommentarer:

Protokoll Bolt (bortsprungen)
Protokoll Cassie (bortsprungen)
Protokoll Molly
Protokoll Pyla

Protokoll Sigge

MAILA mig om du vill boka, tar inga telefonsamtal, vänligen respektera.

Akuta djur försöker jag hinna inom de närmaste dagarna, övriga djur försöker jag hinna inom några veckor. Väntetiden beror mycket på hur många akuta djur jag får in utöver min vanliga kö. För bokning maila: ulrika@kansjalv.net

Sluten fb-grupp om djurprat: https://www.facebook.com/groups/743887032395246/

Fb-sida om djurprat: https://www.facebook.com/djurprat