Om oss

 

Start
Aktuellt
Om oss
KAN SJÄLV
"Djurprat"
Kurser
Referenser
Media
Tikar
Hanar
Valpar
Planerad kull
Tidigare kullar
Kennelträffar
Katter
Minnen
Länkar
Hantverk
Bröllop
Gästbok
Kontakt Ulrikas blogg

Vår familj består i nuläget av mig Ulrika Nyqvist, född 1971, Inge Svensson Nyqvist född 1967, colliehanen Lotuz (Springmist´s Piece Of My Heart) och hankatten Lexuz (Mavibos Pepino) av rasen Neva Masquerade. Vi bor på en egen gård i byn Rönningsberg som är belägen ungefär mitt emellan Östersund och Åre, i Jämtland.

Jag är uppväxt med allehanda sorters djur - hundar, katter, hästar, kor och kaniner för att nämna några. Katter och hundar har alltid varit mina absoluta favoriter, och jag fick min första egna hund när jag var 10 år - en gråhund från egen uppfödning som jag både gick kurs med och ställde ut. Hon hette Ivra och var högt älskad - men någon vidare jakthund blev hon aldrig... När jag var drygt 20 år övertog jag mer eller mindre min mammas collietik, och henne gick jag också kurs med och ställde ut ett par gånger. När hon dog övervägde jag och min sambo nogsamt om vi skulle våga satsa på en collie till. Vår högt älskade Ayla hade en del kraftiga rädslor, men ingen av oss kunde riktigt komma på en annan ras som vi ville ha, så vi bestämde oss för att satsa på en ny collie. Så år 2000 kom då det lilla trefärgade monstret från Göteborg in med storm i våra liv - vilken skillnad på collie! Det ska villigt erkännas att det var en slitig valpperiod på ett sätt - hon var verkligen vild! - men det var "lättsamt" på ett annat - hon tyckte livet var störtkul, o hon var en glad hund i hela sitt liv.

För mig och min sambo är "hunderiet" ett stort intresse (naturligtvis...), och det är många bitar i det som intresserar oss. Som synes på hemsidan så har vi provat på lite av varje - utställning, agility och sök, men mest spår och lydnad. Mentalitet är också ett område som är intressant - och mycket viktigt förstås - så vi har utbildat oss till figuranter och jobbat en del på mentalbeskrivningar och mentaltester. Vi är också engagerade i brukshundklubben på annat sätt - Inge är RUS-ansvarig på vår lokala klubb, och jag har varit ledamot i styrelsen + att vi förstås jobbat på tävlingar mm. Jag är också utbildad SBK-handledare, som är första steget till instruktör. Jag jobbade även som ringsekreterare på utställningar tidigare i många år.

En av tankarna med Nova var avel, och 2004 - på sin 4-årsdag! - fick hon sin första kull. Vi hade då fått vårt kennelnamn Rowan Height's beviljat. Anledningen till detta namn är att Rowan betyder Rönn och Height's höjd, så namnet motsvarar ungefär namnet på vår by. Nova fick sex valpar med Echuca Big Bang "Wim" och de har artat sig väl hittills. Mer om dem finns att läsa på deras egna sidor under "tidigare kullar". Ur denna kull sparade vi en lovande trefärgad tik som heter Rowan Height's Grand Bark "Indra". Henne har jag tränat och tävlat med så smått i lydnad och spår, och det är en rolig hund att jobba med. Black Gary Le Poivre Noir, "Zeke", är importerad från Finland, och honom deläger jag med Gunnel Hallström, och han är också efter Wim. Han är också en typisk "Wimsing" som jag tränar spår och lydnad med, och även han en roligt hund att jobba med. År 2007 fick Nova sin andra och sista kull, då med KORAD Fachings Jet Black Jake, "Jack". Det blev tyvärr ett snitt där bara två av åtta valpar överlevde, och där sparade vi Rowan Height's Born To Be Alive, "Zaga". Hon är ett härligt yrväder som liknar sin mamma mycket, glad, livlig och social. Hon är husses hund som han börjat träna så smått i lydnad och spår också. År 2008 fick Indra sin första kull med KORAD SUCH Danfrebek Design De Luxe, "Skye", och vår första kull med annat än trefärgat föddes, det blev två blå flickor och en trefärgad. Där sparade vi Rowan Height's Stephanie Forrester, "Steffie". Hon som de andra tränas i lydnad och spår. Hon visar fina takter, är mycket arbetsvillig som sin mor! År 2010 fick Indra sin andra o sista kull. Tyvärr blev det komplikationer o endast en av tre valpar överlevde, o det var Rowan Height's Iron Man "Iron" o honom sparade vi. Hans pappa är Fancymore Golden Ace Is High.

 

Här bor vi!